Sök efter namn: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Antibiotics

Erektil dysfunktion: en viktig manlig fråga

Om du är som vissa män oroar du dig förmodligen då och då när du har sex. Det kan vara deprimerande eftersom det orsakar stress och andra problem med din älskare. Det finns dock hopp och till och med behandling i horisonten.

Precis vad det är

Detta är ett problem som män har medan de älskar. Det handlar om hur länge en man fysiskt kan hålla en erektion stark nog för att upprätthålla hela kärleksprocessen. Det diskriminerar inte så långt som åldern, men många äldre män kanske tycker att det är en större fråga eftersom de inte längre är kapabla att vara så friska på sätt som de brukade vara.

Hur det kan åtgärdas och underliggande orsaker

Det finns olika grundläggande “botemedel” där ute som en man kanske vill prova om det kvarstår. Att diskutera den privata frågan med en professionell läkare är nyckeln, då kan du vidta de åtgärder som behövs för att ge den hjälp du vill få. De grundläggande sakerna du kommer att bli frågade om är hur ditt liv går och hur stressat du är på tiden. Du vill definitivt inte bara gömma dig under ett bord eller glömma problemet och hoppas att det försvinner på egen hand om det har pågått länge som med de flesta sjukdomar och hälsoproblem.

Det är pinsamt som för vissa, många andra män har samma problem och läkare är vana vid saker av den typen att prata med. Efter att det finns en utvärdering av allt underliggande som kan orsaka det, kommer några idéer att förskrivas. Du vill se till att det finns ett tillräckligt blodflöde i området för penis. Några andra underliggande orsaker kan också vara högt blodsocker eller blodtryck. Båda dessa måste behandlas för att se om allt förbättras senare. Det finns också saker som pumpar och mediciner som kan hjälpa om du kan fråga din läkare om de också om de inte tas upp under undersökningen. Kirurgi bör vara sist på dagordningen men aldrig uteslutas. Penilimplantat och injektioner är vad vissa läkare kan förskriva om det kommer att hjälpa.

Har några frågor? Fråga din läkare

Det här är flera frågor du bör ställa din läkare när du söker professionell hjälp. De kommer att lägga ditt sinne lugnt när svaren förklaras på ett sätt som du kan förstå så se till att du fortsätter att fråga ifall du inte har en aning om vad som förklaras. Här är bara fem exempel på frågor du kan ställa, det finns mycket mer om du också är intresserad.

  1. Hur kan jag ändra mitt liv för att säkerställa bättre resultat och förebygga att det händer igen?
  2. Vilka är de goda och dåliga biverkningarna av någon behandling som talas om?
  3. Vilken typ av tester krävs medicinskt?
  4. Skulle jag behöva en speciell urolog och hur får jag en remiss?
  5. Vad är erektil dysfunktion exakt?

Helhetsdiagnos

Din diagnos borde inte vara världens slut. Gott om resurser och information finns där ute. Att diskutera det med andra som har haft samma problem och medicinsk personal kombinerat kommer alltid att göra ditt sinne mer bekvämt och ge dig goda resultat att vara nöjda med i slutet mer än troligt. Du behöver inte gå igenom det ensam. Det hjälper dig att ha en mycket förståelsepartner. Om inte, är partneren förmodligen inte bäst för dig.